Lediga jobb

Sök jobb

Onlinespecialist - MediaMarkt, Stockholm

2018-02-20
Logo

MediaMarkt är i en expansionsfas i sin onlinesatsning och söker nu Onlinespecialister!

I utvecklingen av vår online-handel söker vi Onlinespecialister som kan utveckla och optimera vår web. I nära samarbete med produktchefen implementerar ni den övergripande strategin för inköp, marknadsföring och försäljning. Vi ser att du är intresserad av att följa trender och tendenser på marknaden.

Det finns två tydliga delar i arbetet. Det ena är det klassiska hantverket (PIM) att säkerställa att alla produkter har säljande produkttexter, bra bilder och är sökordsoptimerade. Det ligger även på dig att relevant fakta är kopplade till huvudprodukten, att produkten är godkänd enligt EU direktiv samt jobba efter gemensamt uppsatta mål. Då vi ser att vi kraftigt kommer att utöka vårt sortiment är detta en viktig del.

Den andra delen är mer knuten till att analysera flöden och sökbeteenden. Du gör hemsidan användarvänlig, optimerar försäljningen, driver kampanjer, förvaltar och utvecklar produktsortimentet online med mera. Viktiga KPI:s är omsättning, lagervärde, och säljstyrning. Här jobbar du tätt ihop med marknadsavdelningen.

Som person är du en initiativtagare som är van att driva ditt eget arbete och egna projekt. Du kan även samarbete med dina onlinespecialiskollegor för att se till att hela onlinehandeln utvecklas på bästa sätt. Era gemensamma mål är alltid det överordnade. Du kommer ansvara för ett eget hemmaområde och blir lite av en nischad produktchef.

Du kommer vara en viktig del i vår onlieutveckling och vi ser gärna att du har erfarenhet inom onlineförsäljning. Du har jobbat med sökordsoptimering och gärna Google analytics. Du behärskar svenska och engelska och kan HTML.

I denna bemanning samarbetar vi tillsammans med Retail Knowledge och ansvarig rekryterare är Stina Såsser, stina.sasser@retailknowledge.se.
Retail Knowledge har rekryterat talanger till detaljhandeln sedan 2002.

Välkommen in med ansökan

Om MediaMarkt:

Hösten 2006 kom MediaMarkt till Sverige när vi öppnade två varuhus, ett i Stockholm och ett i Göteborg. Idag är vi 27 varuhus samt har en växande Online-handel. Vi är en av Sveriges största aktörer på hemelektronikmarknaden med en omsättning på ca 5 miljarder.

  • Dela:

Retail Knowledge | Rekrytering & Bemanning